Technische dag

Zaterdag 9 mei: de technische dag

Bij Autobedrijf Pon Dealer Barneveld werd op 9 mei de technische dag voor de Noordkaap reis georganiseerd. Onder leiding van Bennie Alink werd ’s ochtends een theorie uitleg gegeven, aan de hand van een beamer met plaatjes en wat onderdelen legde hij uit hoe je de juiste afstellingen en de meeste ongemakken op kunt lossen. Om een uur of half 1 was het tijd voor een pauze onder het genot van een bak koffie werd er op de parkeerplaats nog nagepraat over de uitleg van Bennie. Uiteraard was er ook de gelegenheid om te kijken of iedereen het smoelenboek goed uit z’n hoofd had geleerd en de namen bij de mensen en de mensen bij de luchtgekoelde wist te vinden. Gelukkig waren wij niet de enige die niet goed geleerd hadden.

Na de pauze kwam de praktijk uitleg, gegeven aan de hand van een echt motorblok dat dmv een creatieve constructie op een pallet zat en echt werkte. Het was jammer dat er niet zoveel vrouwen bij dit technische deel present waren. Het waren dan ook de mannen die weer jongens werden bij het zien en horen van het ronkende motorblok.

Het was wederom een geslaagde dag met heerlijk weer. Het aftellen is nu toch wel begonnen. Bij het weggaan zei Mart tot over 6 weken en wij dachten allebei is het nog maar 6 weken aaahhhhh we hebben nog zo’n hoop te doen voor dat we gaan. Maar dat zal allemaal best goed komen we houden jullie op de hoogte……..