Dag 1

Tussen half 9 en 9 uur zijn we vertrokken uit Berkel. Eerst nog even een zak broodjes gehaald bij de bakker en toen vol goede moed op naar Travemunde. Voor we de snelweg bij Zoetermeer op gingen nog even de dakkoffer gecheckt maar het vreemde geluid wat daar af kwam bleek de spanband te zijn die we als extra (geestelijk) idee er om gedaan hadden, halverwege de rit hebben die maar verwijderd want hij maakte een zeer irritant geluid. De reis in Nederland verliep zeer voorspoedig, bij Hengelo kregen we wat regen. En bij de invoegstrook voegde een mooie ovaal in met jawel een bordje van de Noordkaap trip, we hadden eigenlijk pas reisgenoten in Duitsland verwacht dus dit was wel leuk, even het smoelenboek geraadpleegd het bleken Henk en Wilma te zijn uit Doetinchem ( waarom zij bij Hengelo de snelweg op kwamen blijft nog even een raadsel). Bij de Duitse grens voegde ook weer bij toeval een oranje 1303 in dit bleken na raadpleging van het ozo handige smoelenboek Kasper en Amanda.dag1dag1a We reden met 3 kevers Duitsland in en dachten Travemunde here we come! Het jammere van dit geheel was de file die ontstaan was door een weg afsluiting van de 1. Aan het begin van de file hebben we even handen geschud en even een plasstop gemaakt daar kregen wij ook te horen dat Henk en Wilma bij Hengelo de snelweg op kwamen omdat zij nog even naar Ikea geweest waren. Oke we gaan niet naar Zweden maar Ikea vind je toch overal, was dit dan voor een laatste maal Zweedse balletjes ? Of voor de koffie ? Nee het bleek voor een lendenkussentje te zijn. Vervolgens als Kwik Kwek en Kwak de file in gegaan en een kleine 2 uur later kwamen wij eruit :-(. Dit was balen. Na de file reden we weer alleen op de 1 en die is echt van het begin tot eind een bouwput iedere keer als we dachten nu kunnen we even door rijden dan was er weer een snelheidsbeperking. De tijd begon toch wel te dringen en Lisa vond het ook wat minder leuk worden, gelukkig viel zij op een gegeven moment weer in slaap.

Toen Annie nog een kleine 100 km op de teller had staan zagen we Henk en Wilma weer waar wij weer aangehaakt hebben. Toch wel blij dat we niet de enige waren die later bij Hermanshohe aan kwamen. Bij aankomst bleken er nog best een aantal met oponthoud te zijn. Langzaam aan druppelde de laatste mensen binnen. Marcel en Patricia hadden enorme pech met hun Karrman al in Nederland moesten zij hun mooie Karrman achterlaten en konden zij met de Passat die door Marcel zijn ouders was gebracht hun weg vervolgen. Ze baalde heel begrijpelijk als een stekker maar waren nog wel op tijd om met ons naar de boot te gaan. De oranje kever van Kasper en Amanda wilde na het eten niet meer starten maar die kon aan geduwd worden. Toen we net een km of 3 weg waren van de Hermanshohe kwamen we er achter dat eend (van Lisa) niet bij ons was. We zijn snel terug gereden maar helaas geen eend te vinden ik had hem (met mn stomme kop) even tussen de dakdrager gedaan om Lisa nog even een schone luier te kunnen geven.

Wel stonden er nog een aantal busjes die bezig waren om Peter, Hanny en Pia te helpen met hun bus die door pech pas rond het middaguur Limburg verlieten en net als ons in die gigantische file kwamen. Ze waren dan wel te laat voor het eten maar konden nog op tijd mee naar de boot nadat de bus weer aan de praat geholpen was.

Al met al zijn we rond 22.00 aangekomen bij de boot en gelukkig had Jantine eend gevonden en zich als pleegmoeder over hem ontfermd. Iedereen, ook eend, zit op de boot daar kan niemand meer iets aan veranderen. Maandag zal er het een en ander aan materiaal gerepareerd moeten worden maar zoals dat nu al als een team gaat zal dat wel goed komen we zitten tenslotte allemaal op het zelfde bootje.

dag1bdag1ddag1c