De Reis

21-daagse luchtgekoelde rondreis Scandinavië
met bestemming

NOORDKAAP 71, 10’, 21”

Hoogvlaktes–Rendieren–Lappen–Poolcirkel–Midzomernachten-Noordkaap-Fjorden-gletsjers-elanden–RUST EN RUIMTE

In 2009 is deze reis voor en door leden van de LVWCN georganiseerd in samenwerking met reisorganisatie

We zijn aan het inventariseren en organiseren geslagen omdat het ons een kick lijkt om met je eigen luchtgekoelde op het bovenste puntje van Europa te staan en met eigen koplampen en ogen over de noordelijke Barentszee heen te kijken. En gezien de overweldigende belangstelling tijdens het Keverwinterfestijn, lijken er meer mensen rond te lopen met het idee om een keer naar de Noordkaap te gaan!

Een tocht van ongeveer 5.500 kilometer, waarbij je door de bossen en langs de meren van Finland trekt, over de hoogvlakten van de Lappen rijdt en rendieren met honderden door de bergvelden voorbij ziet trekken. We zullen twee keer de Poolcirkel op 66° en 33′ passeren. De eerste maal op weg naar het noorden in Finland en de tweede maal op terugreis naar het zuiden in Noorwegen.
We zullen ook kennis maken met het leven van het Lappenvolk, wanneer we op doorreis door Rovaniemi en Karasjok komen. Na het bereiken van de Noordkaap gaan we via Noorwegen terug naar Oslo. Een tocht door en langs bergen en dalen van een buitengewone schoonheid die met regelmaat worden afgewisseld door de overbekende fjorden. Prachtige vergezichten zoals alleen maar daar te zien en te beleven zijn.

Natuurlijk is het een forse rit, maar omdat het de bedoeling is om per dag gemiddeld zo’n 300 km te rijden, is deze rit zeer ontspannend en is er genoeg tijd voor koffie en om foto’s te maken!. Ook de wetenschap, dat we over de gehele rit uitsluitend normale asfaltwegen berijden, is natuurlijk een geruststellende gedachte.
Een duidelijke routekaart zal ons de weg wijzen, terwijl we elkaar onderling kunnen bijstaan via de GSM.

Ziet u het al gebeuren!!! 60 luchtgekoelde Volkswagens die de veerboten vullen en daar boven op de NOORDKAAP komen te staan.

Lees het hier van dag tot dag op ons weblog.