De Pre-Unie

Zondag 26 april was het dan zover, de kennismaking dag voor “onze” Noordkaap reis. In het plaatsje Ter Schuur werden we rond de klok van 12 uur verwacht.

Thuis vertrokken we met flinke regen, maar we kwamen in een droog Ter Schuur aan, en het zonnetje kwam zelfs al een beetje door. De kever geparkeerd aan de overzijde van deze prachtige locatie waar zich inmiddels al heel wat mensen verzameld hadden. Na het opspelden van een kaartje met onze naam en kenteken begon onder het genot van koffie en een koekje het handen schudden en een praatje maken met de mede reizigers. Wat een hoop mensen en namen, ik hoop dat ik de volgende keer nog weet wie wie is. Om een uur of 1 begon onder het genot van een broodje de foto presentatie van Ineke en Patty.

Wat een mooie plaatjes, we hebben er ademloos naar zitten kijken, op Lisa na want die vond het zo mooi dat ze de gekste geluidjes uitkraamde, maar we waren allang blij dat ze bleef zitten en niet ging huilen. Na de foto’s konden er vragen gesteld worden die onder andere beantwoord werden door Hans Vergouwe van Troll Travel.

We kregen een routeboek uitgereikt met heel veel informatie en een smoelen boek zodat we thuis nog even een naam bij een gezicht kunnen vinden. Nadat we met champagne geproost hadden op een mooie en veilige reis, was het tijd om het fleece jack te passen. Toen iedereen zich daar in en uit had gewurmd gingen we op naar de parkeerplaats om plaats te nemen in de kever. Tussen 3 en half 4 begon de rondrit die eindigde bij pannenkoekenhuis de gillende keukenmeid. Daar hebben we op het terras lekker een pannenkoek gegeten om vervolgens met een gevulde maag de trip naar huis te maken. Het was een zeer geslaagde dag. Op naar 9 mei de technische dag……