We gaan op reis en nemen mee?

Author: adm.j.vantoledo

Na lang wikken en wegen, plannen en sparen hebben we toch besloten om mee te gaan met de tocht naar de Noordkaap. Wij gaan met onze jongste kever voor de hotelreis zonder de Hurtigruten “cruise”. Leuk maar toch ook wel spannend hoor. Wat gaan we mee nemen en heel belangrijk hoe gaan we het mee nemen. Het is toch wel beperkt zo’n kever kofferbak zeker voor met z’n drietjes en dan moet er ook nog een bedje mee. Een aanhanger is een optie maar die hebben we niet, een imperiaal is echter wel in ons bezit maar met regenachtig weer moet je dat extra goed inpakken en blijft dat allemaal wel goed liggen? Tja als het niet anders is. Maar we bekijken de optie om zo’n mossel op het dak te binden. Een je weet wel box waar je volgens mij best een hoop in kwijt kan. We hebben al iemand gevonden die er een te leen heeft voor ons, maar we hebben het nog niet op de keef gepast. Nou moet ik toegeven, het is natuurlijk niet echt authentiek zo’n mossel op een oldtimer maar ja het lijkt me wel een stuk makkelijker.

Ik ben ook zeer benieuwd hoe andere dit gaan doen. Wij zullen toch niet de enige zijn met een ruimte probleem, maar dat horen we vast wel op de pre-unie dag. Verder moet er natuurlijk wat gereedschap en een aantal onderdelen mee, we hebben van de organisatie al een aardige lijst gekregen met reserve onderdelen die mee moeten. Waar gaan we die nou toch allemaal laten. Je zou bijna denken we nemen een hele reserve kever mee, maar helaas we hebben geen trekhaak en om nu met 2 kevers te rijden is ook zo ongezellig. Dus op zoek naar ruimte, ik heb al een plekje gevonden onder de achterbank waar best wat kleine onderdelen kunnen liggen, daar zit toch niemand.

De kever moet natuurlijk in top conditie mee op reis. Dus er moet ook nog het een en ander gesleuteld worden zowel motorisch als optisch. Ook hiervoor hebben we van de organisatie een hele waslijst gekregen met dingen die in en op orde moeten zijn. Want een rit naar de Noordkaap is mooi, maar het is natuurlijk ook mooi om weer thuis te komen met een kever die rijdt! Gelukkig kunnen we een heleboel zelf doen, maar voor de specialistische dingen hebben we maar even een afspraakje gepland bij Volksrepairs. Enzo zullen er nog vele dingen zijn die mee moeten en waar we rekening mee moeten houden en vele vragen die nog zullen rijzen, maar ik ga er vanuit dat de organisatie op die vragen wel een antwoord weet. Al met al zal het een prachtige reis worden en we kijken er ook erg naar uit.

Voor de thuisblijvers zullen we proberen onze ervaringen hier bij te houden.

front