Pre-Unie

Zondag 24 april was het dan zover, de kennismakingsdag voor de IJslandtour 2011.

Garagebedrijf De Waal in Culemborg heeft voor ons hun showroom beschikbaar gesteld, alwaar de gebroeders Bras er een ware presentatie ruimte van gemaakt hebben.

Vanaf een uurtje of 12 kwamen de meeste deelnemers aan en was er gelegenheid voor koffie met echte IJslandse cake welke door Ineke Bijwaard perfect was bereid, het liet een ieder smaken.

Voordat de presentatie begon nog even lekker met elkaar broodjes gegeten en praten en kijken naar elkaars luchtgekoelde en natuurlijk over wat de reis ons allemaal gaat brengen.

Rond 1 uur begon dan de presentatie waarbij werd aangegeven waar zoal op te letten en rekening mee te houden zoals het meenemen van een sjaal, handschoenen en muts, een zwembroek, korte broek en T-shirt. Het is verstandig vooral veel laagjes te dragen zodat je makkelijk iets aan en uit kan doen want het weer kan alle
kanten op in IJsland.

Nadat alle vragen beantwoord waren zijn we gestart met de foto presentatie. De foto’s zijn
gemaakt door Ineke en Mart Bijwaard tijdens hun verkenningstocht door IJsland afgelopen jaar. Hierdoor kunnen we met zekerheid stellen dat alles wat in de foto presentatie te zien was, we ook echt langs gaan komen om het met eigen ogen te zien.

Na de presentatie was het dan tijd voor de officiële aftrap van de reis en werden de kurken van de champagne flessen gehaald om zo met elkaar te proosten op deze prachtige reis.

Hierna werden de route boeken uitgedeeld en kreeg ieder equipe een rugzak uitgereikt met daarop het logo van deze IJslandreis. Tevens was er de gelegenheid voor het passen van een jas.

We laten deze keer jassen bedrukken met het IJslandtour logo, deze komen op IJsland goed van pas en je kan elkaar makkelijk herkennen.

Hierna was het tijd geworden om een mooie tourrit door de omgeving te gaan rijden welke was uitgezet door de gebroeders Bras. Het was een mooie rit in de omgeving welke eindigde in het pannenkoekenhuis waar ieder iets kon bestellen om te eten en te drinken.

Het was een zeer gezellige en geslaagde dag, gelukkig zat het weer mee, dat maakt zo’n dag nog mooier.

Nu we met elkaar kennis hebben gemaakt en de aftrap is gegeven is het aftellen wel begonnen.

De vertrek datum komt nu gauw dichter bij, we kijken er naar uit.