Dag 9 – 19 juni

Via de Godafoss en transportmuseum Ystafell naar Akureyri.

Een korte rit met weer een boel moois op het progam. Om half 9 aan het ontbijt, daarna uitchecken het was tijd voor een ander hotel. Nog even op de koffie bij opa en oma Bijwaard waar we hoorden dat het met de kleine Yara en mama Jessica allemaal oké was en dat die vandaag naar huis mochten met papa Sander mee.

Toen op naar de Godafoss de waterval van de goden zoals het hier gezegd word. Weer een geweldig natuur verschijnsel, het blijft mooi om te zien hoe dat water met zo’n kracht stroomt en naar beneden stort. Door naar het transportmuseum, hier zouden we om 13 uur ontvangen worden met een kopje soep, lokale groentesoep. We waren wat eerder dus we konden eerst lekker rondneuzen in de prachtige bende. Buiten lagen alle soorten en maten auto’s weg te roesten, uiteraard werden de vw’s die er tussen lagen al snel gespot, ook waren er diverse schuurtjes en hokken waar allerhande onderdelen lagen het een nog verder weggeroest dan de ander. Binnen was het een heel ander verhaal hier stonden de mooie auto’s lagen veel onderdelen, en allerlei oude soorten gereedschappen. Om 13 uur werd de soep geserveerd en de beschuit met muisjes van opa en oma Bijwaard. Na nog wat rondgekeken te hebben gingen we weer op pad, door naar Akureyri onze slaapplaats voor die nacht.

Voor IJslandse begrippen een grote stad. Het hotel was in ieder geval groot we zaten op de 5de etage en hadden een prachtig uitzicht over het meer en de bergen, een zeer luxe kamer met zelfs een keukenblok erin. Voor het eten zijn we nog even het dorp rond gewandeld en hebben wat souvenirs gekocht. Het eten was een buffet met allerhande happen van schaap (met veel vet bleh) tot zalm (niet geschikt voor de vijver) ook dingen als sla, salades, brood, rijst,enz stonden op tafel. 2 dingen trokken toch wel wat aandacht, rode plakjes vlees wat walvis bleek te zijn en wat donker rood bijna paars vlees wat papegaaiduiker bleek te zijn. Toch maar even proeven, de walvis smaakte eigenlijk nergens naar, de papegaaiduiker was zoet net als paardenbiefstuk. Ik vond het geen van beide lekker, Martien vond het wel lekker.

De dag was weer om, deze dag zal ons minder lang bij blijven dan die van gister, maar het was eigenlijk veel fijner. 😉