Dag 5 – 15 juni

Dag 5 – 15 juni op open zee

Nu zullen jullie denken er valt weinig te beleven zo op open zee, nou dat klopt wel. Toch wil ik jullie deze dag niet onthouden. Na een wiebelige nacht zaten we rond 8 uur aan het ontbijt met een handje vol, er waren blijkbaar toch mensen die uit konden slapen. Jeff en Lisa waren weer redelijk bij de mensen en hebben zelfs ontbeten. Het ontbijt was zeer uitgebreid en er stond een boel lekkers. Na enig onderzoek op het ei van Martien bleek er een papegaaiduiker uit te komen (zie foto’s bij Martien op de site). Uiteraard heeft ie deze niet opgegeten.

De zee was een stuk rustiger dan gister. Na het ontbijt is Jeff naar open dek gegaan voor wat frisse lucht en ik ben met Lisa naar de speelhoek gegaan.. Al snel kwam Martien om zijn foto’s naar het thuisfront te mailen. Mart volgde om zijn mail te checken en kwam later terug met Ineke die ook weer onder de levende was terug zodat zij de mail van de walvisvaart kon beantwoorden. Inmiddels was Emma ook aangekomen en zat met Lisa in het speelhok.

Rond half 1 ben ik met Lisa maar is op zoek gegaan naar Jeff, die lag weer languit in de hut. Toch maar weer even op en wat gaan eten. Rond 3 uur zouden we aanleggen bij de faroe eilanden daar zouden we een 1 uur blijven zodat er wat mensen op en af konden. Jeff heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om even te douchen. Wel fijn dat we even stil lagen een hele verademing. In sneltrein vaart werden er mensen gelost en kwamen er aan dek. De faroe eilanden zien en wel schitterend uit een paar grote eilanden zijn bewoond, maar veel zijn ongerepte natuur met af en toe een klein schuurtje voor wat schapen. De bergtoppen liggen verscholen in de wolken en zien er erg mysterieus uit. Zo we konden weer verder tussen de eilanden door gingen we weer richting open zee.

Om half 6 was het weer tijd om te eten, iedereen was van de partij veel wel met wat pillen achter de kiezen maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen heeft lekker gegeten en zeker van de toetjes (op Lisa na dan die wilde uiteraard niets). Morgen is het vroeg dag om half 8 leggen we aan in IJsland, we moeten 2 uur van te voren de hut uit zijn en het ontbijt is vanaf 6 uur… Bij aankomst op IJsland gaat de klok nog een uurtje terug, dus het tijd verschil wat ik eerder tikte klopt niet helemaal. De boot op 1 uur terug de boot af nog 1 uur terug. Iedereen moet dus bijtijds naar bed om morgen fris en fruitig aan het ontbijt te zitten.

Voorlopig is het nu half 9 de kinderen liggen op bed (en Jeff ook). Verder loopt hier nog wel het 1 en ander rond op het dek, er zit een stel cluedo te spelen en er zitten wat mensen te wachten zodat ze mijn laptop kunnen gebruiken om op het wereld wijde web te gaan, want waar zouden we toch zijn zonder internet……

Tot morgen 😉