Dag 3 – 13 juni

Dag 3 van Bad Bremstedt naar Hirtshals

Na een goede nachtrust (ik mis Gompie nog steeds niet) hoorde ik buurman Martien al vroeg onder de douche zingen, Lisa was ook al van de partij en kwam met de mededeling dat ze moest plassen omdat ze niet in haar luier geplast had, dus snel uit bed en naar de wc een grote plas en een droge luier, waar we reuze trots op zijn! Na dit unieke moment ben ik maar even snel gaan douchen, stel je voor dat de buren al het warme water op maken 😉 Lisa ging papa wakker maken om haar nieuws te vertellen.

Toen naar het ontbijt waar Lisa en ik als 1ste aan kwamen, al snel kwamen we er achter dat er geen hagelslag was, gelukkig hebben we van thuis een pak K3 hagelslag meegenomen dus die even uit de bus gepakt en op een broodje gegooid. We moesten wel het pak goed beschermen want alle heren die op dat moment aan tafel zaten wilde heel graag K3….. Rond 9 uur stond het hele gezelschap op de parkeerplaats om te vertrekken zelfs Harry was er al klaar voor, alleen Michiel was nog wat aan het filmen in het hotel. Dus we vertrokken zonder Michiel haha en Martien lieten we ook nog achter zodat Michiel niet hoefde te lopen. Bij de benzine pomp werd de groep al aardig opgesplitst.

Na een goed uur tuffen passeerde we de grens met Denemarken, de eerst volgende parkeerplaats stopte we voor een kopje koffie, met ons fluitketeltje en gaspitje stond er al snel een sloot koffie en dat kwam mooi uit want het bleek een heuse ontmoetingsplaats. De gebroeders Timmer, Vincent en Jennifer, en nog vele anderen hielden op deze gezellige parkeerplaats met natuur toilet (3de boom rechts) een stop. Lisa kreeg nog even de kans om met vriendinnetje Emma te spelen en toen gingen we weer op pad want er was nog een lange weg te gaan. Samen met Tineke en Gerben reden we verder, Martien en Michiel hadden ons inmiddels al ingehaald dus die zouden we vast wel weer is ergens tegen komen. Rond 1 uur begon een knorrend gevoel ons richting een grote gele M te leiden, en ondanks dat Tineke en Gerben oma en opa zijn was die gele M voor hun toch wat onwennig, maar het smaakte er niet minder om. Toen we ons eten op hadden kwam de familie Verhulst met daarachter Maarten en Jennie aan rijden, ook voor hun lonkte die gele M. Lisa en Emma nog even in het speelding en we konden weer verder.

Nu in 1 ruk door naar het hotel, of nee toch nog maar even een tankstop in een durpje waar we weer een stel van die bussen tegen kwamen, Knabbel en Babbel met 2 bussen aanhang. Tank vol en op naar het hotel, de lucht begon een beetje te betrekken maar het was nog droog. Voor diegene die het niet weten in ons routeboek zit een kaart de ene kant groen met daarop OKE, de andere kant rood met daarop HELP, tijdens de noordkaaptrip was dit een leuk speel element, maar eigenlijk is het voor als je pech hebt… Dorrie stond ergens langs de weg met haar bordje HELP omhoog, maar waar was Rudolf ?? had hij Dorrie eruit gegooid of niet.. nee dat was het niet de T3 van de familie Huson stond op een parkeerplaats met al een stuk of 5 luchtgekoelde erom heen. Een help bord voor koffie tijd?? Nee helaas de bus had weer problemen, geen olie meer, het komt er waarschijnlijk via de klepstoters uit en er was al een litertje bijgevuld, dus nog maar wat erbij en op naar de pomp voor een grootverpakking olie. Het probleem zal vast nog wel verder onderzocht worden… Inmiddels was bijna de hele club op de parkeerplaats aangeland, er werd nog wat gepraat en wat gefotografeerd de cabriokappen werden gesloten want het begon te druppelen, al snel reden we in een lekkere hoosbui op de snelweg eenmaal bij het hotel aangekomen regende het nog steeds.

Snel naar binnen om in te checken. Het hotel ligt op steenworp afstand van de boot waar we morgenochtend om 7 uur aanwezig moeten zijn. Het diner begon om 19 uur en bestond uit een voorgerecht van een visprutje met garnalen op een bedje van sla, het hoofdgerecht was een goudbruin gekleurde papegaaiduiker die best goed smaakte. Voor Lisa werd een pizza gemaakt waar de een klein stukje van op heeft want er zaten allemaal vieze dingen op… Een toetje was er in de vorm van koffie, ik blij dat ik al met Lisa al naar de kamer was.

Na het eten ging iedereen z’n spullen klaar maken voor de komende ochtend, Michiel was daar zelfs zo druk mee dat hij deel 2 van z’n computercursus over heeft geslagen. De foto’s van Martien heb ik weer naar Arina en Femke gemaild via een supertrage verbinding maar als het goed is staan ze weer op z’n site. Iedereen is nu al naar bed en Jeff is slaperig aan het wachten tot ik klaar ben zodat hij dit verhaal nog even online kan zetten. Dus ondanks dat ik nog wel even door kan gaan stop ik toch maar. Wel leuk dat ik nu ook een beetje weet wie er allemaal meelezen met ons, bedankt voor de reacties. Foto’s volgen nog wel, hopelijk hebben we op de boot ook internet…… tot de volgende keer 🙂

klaar voor vertrek