Dag 23 – 3 juli

Van Kolding naar Berkel en Rodenrijs… thuis !

Heel vroeg op, de wakker stond kwart over 5. Aankleden spullen inpakken uitchecken en weg wezen. Bij het uitchecken we waren gelijk met Tineke en Gerben, de rest sliep uit. Ontbijt was er niet dus helaas geen pindakaas. Tussen 6 en half 7 zouden we Mart & Ineke treffen bij de oprit van de snelweg, maar een snelweg heeft meerdere opritten en onze navigatie had een andere in gedachten dan de Tommie van Mart…

Uiteindelijk troffen we elkaar bij een tankstation, Maarten en Jennie waren ook al vroeg uit de veren. Tijdens de rit hebben we ontbeten met crackers en ontbijtkoek. Het zou een dag met een missie worden, thuis komen, voor sightseeing was geen ruimte, hooguit uit tijdens een tank/plas stop (opletten en het niet door elkaar halen en dan in de tank plassen ;-)).

Bij de 1ste stop lag Lisa lekker te slapen dus besloten wij door te rijden, helaas werd ze door de korte stop toch wakker en viel toch niet meer in slaap. Na onze 1ste tank/plasstop reden we de snelweg weer op en kwamen toevallig net voor Mart & Ineke en Maarten & Jennie terecht. We lagen goed op schema want we kwamen Tineke en Gerben nog tegen en bij de lunch/tank/plas stop bekeken we even de route. Wij hadden van Jelle een optie voor een ietwat andere route gekregen, dit leek ons wel wat. We besloten deze route te rijden en namen vast afscheid van Maarten en Jennie, die zouden op een bepaald punt voor een andere route gaan, Maarten melde nog wel even dat als hij de vluchtstrook op zou rijden dat dit dan niet de andere route was :-).

Rond 2 uur passeerde we de grens, we waren weer in Holland, toch wel een fijn gevoel. Bij Veeningen (ergens langs de A28) hadden we nog een tank/plas/koffie/afscheids stop. Jeff en Mart gingen tanken en ik met Lisa plassen toen ik het toilet uitkwam waren de bussen al weg, maar gelukkig stonden ze aan de zijkant op een parkeerplaats. Nu is het bij mij in de regel zo als er geen auto bij de pomp staat dan hoef ik niet te betalen… Bij buitenkomst wist Ineke te melden dat er een groene bus had getankt en weg was gereden zonder te betalen ;-). Jeff dacht natuurlijk wat Gerben kan, kan ik ook haha nou in Nederland gaat dat niet zo makkelijk, en er was al vriendelijk verzocht de schuld nog even te voldoen. Na betaling en koffie namen we afscheid van Mart & Ineke, die stonden te trappelen om naar Sander en Jessica te gaan zodat ze de kleine Yara (en Sander en Jes uiteraard) in hun armen konden sluiten.

We reden nog een stuk samen op en daar was ook ineens onze Belgische bus met Philippe die sloot netjes achter ons aan. Mart zwaaide af bij de A1, en Philippe ging later de A27 op en ieder volgde zijn eigen weg naar huis. Lisa was inmiddels na een lekker slaapje weer van de partij.

De routeplanner gaf aan dat we rond 5 uur thuis zouden zijn, bij mijn vraag aan Lisa wat ze dan zou willen eten zei ze Lamskotelet haha nee hoor, pannenkoeken was het antwoord. Nu weten jullie wij de vakantie slecht begonnen waren met pannenkoeken in Vlagtwedde, dus een goed plan om de vakantie goed af te sluiten met pannenkoeken bij ons eigen vertrouwde pannenkoekenhuis, de Pannenkoe in Bleiswijk. Zo gezegd zo gedaan, en na een heerlijke pannenkoek reden we de laatste paar kilometer naar huis waar we om half 7 binnenstapten. We hebben een paar spullen uitgepakt en zijn toen lekker met onze voetjes omhoog zitten, het was een lange dag, maar we waren weer veilig thuis en we kunnen terug kijken op wederom een geweldig avontuur.