Dag 21 – 1 juli

In volle vaart.

Gelukkig werd er gisteravond gemeld dat er bij aankomst bij de Faroe eilanden niet door de speaker getetterd zou worden. Heel fijn aangezien dit om 3 uur ’s nachts zou zijn. Toch was er wel een hoop herrie toen het zo ver was. Mensen met trolly’s die door de gangen lopen, auto’s die van en aan boord gaan, trailers met verse voorraad die op geladen worden. Maar we hadden het allemaal al een keer gezien dus we bleven lekker in bed liggen.

Het ontbijt stond tussen 7 en 10 voor ons klaar. Wij waren rond half 9 van de partij. Tijdens ons ontbijt werden we bezocht door een kudde dolfijnen, deze zwommen rond de boot erg leuk om te zien. Na het ontbijt wilde Lisa naar het speelding, hier hebben we een tijdje vertoefd. Het weer was nog goed op het dek zat iedereen lekker in het zonnetje. Rond lunchtijd zijn we weer naar de cafetaria gegaan waar we wat gegeten hebben en Lisa kon weer in het speelding. De clowns kwamen weer om te schminken. Emma die inmiddels ook was gearriveerd werd weer een bloem en Lisa wilde dit keer als vlinder. Jeff deed even een middagtukje terwijl ik met Leonie en de kids bij het speelding verbleef. Rond een uur of 4 zijn we even gaan kijken hoe het met Jeff ging, de boot ging inmiddels iets meer schommelen dit beloofde weinig goeds voor het avondeten. En inderdaad  er miste wel wat mensen tijdens het diner, andere aten nog snel even wat om vervolgens weer plat te gaan. Want ondanks dat de kans er zat dat die lekkere taart in de wc zou belanden, we hebben em toch eerst lekker opgegeten :-).

Na het diner zijn Lisa en Jeff naar bed gegaan, ik had nog geen zin om in die muffe hut te vertoeven dus liep ik nog wat rond. Ik belande op het open dek, hier zaten wat hotelgasten een spelletje te spelen. Een luguber spel van zeer hoog nivo. 1 persoon leest de stelling voor die op een kaart staat de andere moeten raden wat er gebeurt is. Het zouden dingen zijn die uit het waar gebeurd zouden kunnen zijn….. nou ik weet echt niemand die zulke vergezochte dingen meegemaakt zou kunnen hebben. Een voorbeeld van zo’n stelling: een vrouw gaat naar een specialiteitenrestaurant en besteld een leguanen biefstuk, na de 1ste hap loopt ze naar buiten en gooit zichzelf voor een voorbij rijdende vrachtauto. Dan komt de vraag wat is er gebeurt, je mag vragen stellen die met ja en nee beantwoord kunnen worden. Het antwoord op deze stelling was: de vrouw was eerder slachtoffer van een schipbreuk zij spoelde aan op een eiland, de plaatselijke bevolking redde haar en gaf haar te eten op haar vraag wat het was werd geantwoord dat het leguanenvlees was. Toen zij de 1ste hap van haar biefstuk nam in het restaurant, bleek dat zij eerder geen leguanenvlees had gegeten en zij besefte zich dat zij het vlees van haar verdronken vriend had gegeten. Met deze wetenschap kon zij niet leven en pleegde zelfmoord. Zoals ik al zei uit het leven gegrepen haha. Je zal het maar kado gekregen hebben ;-), maar al met al wel een leuk tijdverdrijf.

De “stamtafel”  wisselde iedere keer van personen, de 1 ging naar bed de ander kwam er net uit. Dorrie ging verder met haar haak/punnik werkje, het gaat niet lukken om het af te krijgen deze vakantie, maar ze is een heel eind gekomen. Het word een deken, deze is nu 2mtr breed en zo’n 80cm lang, we zijn benieuwd naar het eind resultaat. Tijd om naar bed te gaan, morgen moeten we om half 10 de hut uit zijn omdat we om half 12 boottijd aanmeren in Hirsthals Denemarken.