Dag 2 – 12 juni

Zondag 12 juni
Na een goede nachtrust bijtijds weer uit de veren want om 10 uur moesten we verzamelen in Nieuwerschans, een klein half uurtje rijden vanaf de B&B. Rond 8 uur zaten we dan ook aan een heerlijk ontbijtje, vers gebakken broodjes met allerlei beleg, zelfgemaakte jam, honing, kaas, een eitje maar gelukkig voor Lisa ook hagelslag en gekleurde muisjes. Nadat we dit alles verorberd hadden en Rieneke nog even op de hoogte gebracht hadden van ons pannenkoeken avontuur laadde we de laatste spullen in en gingen op pad. Conclusie voor Groningen B&B www.hoorndermeden.nl zeker een aanrader, pannenkoekenboerderij vlagtwedde een sterke afrader :-).

Voor ons doen goed op schema, even een tankstop en om kwart voor 10 stonden we net niet als 1ste bij de grensovergang, Marc en Marije waren ons voor. Een blok hout op het vuur de fluitketel erop en er was verse koffie, sorry voor de niet pure drinkers we hebben geen melk en suiker bij ons, de bus is vol. Langzaam aan druppelde er een boel luchtgekoeld binnen op de parkeerplaats en was het een dolle boel. Ook Mart & Ineke waren inmiddels van de partij, het was hun niet gelukt om op tijd de kleine bij Jessica uit de buik te praten. Dus Baby Bijwaard blijf nog maar even zitten 4 juli is een mooie dag om jarig te zijn ;-).

Om 11 uur gingen we op pad en al snel reden er kleine clubjes luchtgekoeld op de Duitse autobaan, de een sneller dan de ander, maar vaak kwamen we elkaar bij een plas- of tankstop wel weer tegen. Rond half 4 arriveerden we in Bad Bremstedt. Het hotel ligt verscholen in een bosrijke omgeving en de parkeerplaats ligt vol met echte eikeltjes. De kamer is ruim en ook voorzien van een bedje voor Lisa. Na alle spullen te hebben geïnstalleerd was het tijd voor een boswandeling. Op de parkeerplaats kwamen net Martien en Michiel aan rijden, de laatste in rij van de hotelgangers. Na ons rondje bos streken we neer op het terras waar de rest van de club al aan een drankje zat.

Het diner zou vanaf 6 uur klaar staan in een buffet vorm. Dit was best goed te doen, maar zoals we van de vorige reis weten zijn het 1ste en laatste hotel wat meneer Troll voor ons uit heeft gezocht van zeer goede huize. Het 1ste hotel voor het goede begin en de laatste voor alle eventuele slechte dingen te vergeten. Na het eten was het tijd voor een bad sessie van Lisa aangezien haar voeten donker zwart waren van de wandelsessie op croccies. Een klein zwart vlekje in haar knieholte bleek een teekje te zijn, we hebben deze snel verwijderd en gelukkig zat ie nog niet echt vast. Lisa lag al snel lekker te slapen, Jeff ging een kijkje nemen op de parkeerplaats waar een boel mensen zich verzameld hadden, en ik bleef achter op de gang met de kamerdeur open zodat ik Lisa in de gaten kon houden.

Voor de meeste passerende hotelgasten ben ik maar een vreemde vogel, maar goed dat hoort erbij. Inmiddels is er een bus vol naar de camping vertrokken en zit ik hier met een heel gezelschap aan luchtgekoelde hotelgasten, dus m’n verhaal schiet zo niet echt op maar het is wel gezellig. Martien zit te stuiteren om z’n foto’s op de laptop van Michiel te zetten, maar die ziet volgens mij voor het eerst een laptop en moet even goed kijken hoe die precies open gaat. De ongeduldige Martien heeft allerlei slechte foto’s gemaakt dus Femke wil je die niet plaatsen op de website… Het word een dolle boel hier we hebben 2 digibeten en een boel foto’s die naar Kerkwijk gemaild moeten worden. Maar goed over tot de orde van de dag morgen word een vrij lange rit naar Denemarken, dus we vertrekken bijtijds. Morgen gaan we verder met deel 2 van de cursus computeren voor vakantiegangers. Tot de volgende blog.
PS. leuk dat jullie in grote getallen meelezen, maar een reactie achterlaten mag hoor 😉