Dag 15 – 25 juni

Van Reykjavik naar Selfoss

Om 1 uur moesten we op de camping verschijnen, maar om 11 uur moesten we het hotel uit zijn. Dus we gingen we dan doen, het merendeel van de hotelgroep ging naar de vlooienmarkt wij gingen naar een family park/zoo. Dit was een grote speeltuin met her en der ook dieren wat paarden, koeien, zeehonden, schapen enz. Voor Lisa een walhalla dus die heeft zich even lekker uit kunnen leven.

Rond 12 uur reden we naar de camping waar we eerst nog hebben geluncht om vervolgens om 1 uur richting Selfoss te vertrekken. De lucht was na een blauw begin inmiddels grauw en grijs tijdens de rit hebben we ook flink wat regen gehad, maar daardoor kwamen we wel stofvrij in Selfoss aan en de zon was weer van de partij.

Op de camping wat tevens het showterrein was, was het erg druk. Dit weekend is een jaarlijks terugkerend evenement voor alle oldtimers in IJsland, mensen komen dan ook echt uit het hele land. Er stonden wel geteld 3 kevers op het terrein (buiten de Nederlandse kevers dan). Veel grote Amerikaanse sloepen, wat volvo’s en ford’s en een ook nog verdwaalde Franse eend. Onze luchtgekoelde trokken veel belangstelling en er zijn weer vele foto’s geschoten, een nieuwe slogan als je naast je auto staat is “buik in er word een foto van je gemaakt” ook wij schoten vele plaatjes van de IJslandse auto’s. Schitterend om dit te zien, de eigenaresse van de 1303 wilde zelfs lid worden van de LVWCN omdat er in IJsland geen VW club is Mart heeft haar gegevens genoteerd en we gaan eens kijken of dit haalbaar is. Ook hadden we wat “oude” luchtboxers (clubbladen) en club flyers bij ons die we her en der uitgedeeld hebben.

Rond 6 uur vertrokken wij naar het hotel, de campinggroep bleef achter en zou mee BBQen met de IJslandse club, wij zaten  om 7 uur in de eetzaal aan een beter diner dan gister ;-). Na het eten is er nog wat aan Harry z’n contactpunten gefreubeld, dus die loopt ook weer beter. Gerben zijn pas 8 maanden oude dynamo heeft het begeven, maar voor nu laat ie de boel de boel en wisselt af en toe z’n accu om voor de reserve accu die hij bij zich heeft. Weer wat meer om mee te slepen de hotelkamer in om op te laden.

We blijven 2 nachten in Selfoss. Om 8 uur verschijnen we aan het ontbijt zodat we gezamenlijk met de M&M’s kunnen ontbijten, daarna rijden we gezamenlijk een rondritje naar …. Dat lezen jullie morgen wel 😉