Dag 14 – 24 juni

Van Reykjavik naar Reykjavik

Vandaag hebben we eens lekker rustig aan gedaan. Na een zeer karig ontbijt zijn we even op bezoek gegaan bij de camping. Hier was het klusochtend. De bus van de vliegende Hollander (John) weigerde af en toe dienst dus hier lagen Dennis en Wim onder. De doka van Marc en Marije vertoonde ook wat mankementjes, maar ondanks dat ze al vroeg een afspraak hadden bij monteur Mart, was er toen wij aan kwamen alleen nog maar koffie gedronken ;-). Al met al werden zowel de doka als de vliegende Hollander weer goed rijdend gemaakt.

De T3 van de familie Huson was op wonderbaarlijke wijze de dag ervoor toch nog gemaakt. De mazzelkonten hadden ergens in Reykjavik een einddemper op de kop weten te tikken (uiteraard niet bij de 1ste winkel waar ze binnen liepen). En een zeer goed gestemde garage was om 5 uur nog aan het herstel van de kachelpotten begonnen zodat de demper geplaatst kon worden. Het ziet en klinkt zeer goed, een knap staaltje IJslands vakwerk!

Lisa zat inmiddels met Emma in de zandbak en die hadden het goed naar hun zin, het weer was vandaag ook heel prettig. Voor een aantal onder ons zelfs korte broeken weer.

We zijn met Marc en Marije mee terug naar het hotel gereden en van daar uit zijn we het centrum in gegaan, eerst naar de grote kerk een zeer mooi bouwwerk. We hadden Yellow M (Michiel) ook op sleeptouw omdat Red M (Martien) aan wat rust toe was en nog even plat ging (naar wat hij zelf zei). Later bleek dit helemaal niet zo, maar hij had van alles en nog wat gedaan waaronder de deur van z’n kever gemaakt, een zeer eigenwijze ……. Wij hebben in ieder geval lekker door Reykjavik gestruind en geshopt.

Om 5 uur gingen we eten omdat we om 6 uur op de camping moesten zijn voor een rit naar Selfoss met de IJslandse Oldtimer club. Alle auto’s verzameld en in colonne naar een benzinepomp waar de IJslanders al klaar stonden, alle soorten en maten oldtimers. Voornamelijk Amerikaanse auto’s, een paar hele oude fordjes en er stond ook 1 kever. Via een toeristische route kwamen we aan in Selfoss. Het was een drukte van jewelste en we waren nog niet eens op de camping waar het geheel plaats zou vinden, maar op een verzamelplaats. Van daaruit ging het geheel in colonne naar de camping.

Wij zijn uit de stoet ontsnapt en terug gereden naar het hotel in Reykjavik zodat Lisa nog een beetje bijtijds naar bed kon. Toen ze sliep hebben wij nog even bij de familie op de gang geborreld (er was een zithoek vlak naast onze kamer) en langzaam aan kwam iedereen die de rit mee had gereden weer terug.

Morgen verkassen we naar Selfoss, om 1 uur rijden we gezamenlijk die kant op het is maar een kilometer of 50.