Dag 1 – 11 juni

Het is eindelijk zover, vandaag vertrekken we voor de 1ste etappe van onze IJslandtour, we overnachten in een B & B te Wedde (voor de topografisch minder onderlegden onder ons dat ligt in Groningen vlakbij de grens met Duitsland).

Vroeg op want we moesten het huis netjes achterlaten voor de oppas, dus eerst ontbijten nog een wasje gedraaid, stofzuigen, dweilen etc. en natuurlijk nog de nodige spullen in de bus proppen. Die best vol zit, hoe is ons dat 2 jaar geleden gelukt met een kever ?? Maar goed bij de bakker nog wat lekkere broodjes voor onderweg gehaald en rond half 12 vertrokken we richting Wedde.

Bij strand Nulde zijn we gestopt voor de lunch en om even te schommelen. Onderweg was het goed te doen niet overdreven druk en droog, wel zagen we nog een brandende rent a car staan, zag er niet best uit, ik denk niet dat die mensen hun borg terug krijgen. Ook zagen we onderweg nog Jelle en Masha in hun kevertje, en daarvoor Frans met zijn Bus rijden.

Rond half 5 reden we de oprit van ons B & B op, vast even oefenen voor IJsland want deze bestaat volledig uit puingrit. Maar na 200 meter zagen we een mooie oude boerderij (er volgen nog wel wat kiekjes hoor ) waar onze kamer in gevestigd is. Een leuke nette kamer en vriendelijke mensen. De spullen uitgeladen Lisa der bedje neer gezet, zo wij konden er op uit voor het diner. Volgens Rieneke (van de B&B) was er een eindje verderop een pannenkoekenrestaurant. Met de gedachte dat we op IJsland niet heel veel pannenkoeken zullen zien zijn we hier naar toe gegaan.

Wederom een mooie ouderwetse boerderij met veel grond er om heen, een plaatje om te zien. Binnen was het net iets te modern maar oké er stond wel een compleet speelparadijs voor kinderen. Er was nog plaats voor ons en we konden deelnemen aan het pannenkoekenbuffet…. Dit houd in dat je zoveel pannenkoeken kunt eten als je wilt, ze liggen naturel klaar en je kunt er van alle soorten beleg op doen. Vooraf een kopje soep en als toetje een paar bolletjes ijs. Klinkt goed zou je denken. Nou geloof me, het was het niet! De soep was best aardig in ieder geval warm, maar weinig smaak, de pannenkoeken waren taai, de rand keihard en ze waren net niet koud. Dus eet zoveel je wilt, we zijn gestopt na 1… het ijsje was best aardig beter dan de bediening in ieder geval. Maar goed we zullen op IJsland geen heimwee hebben naar pannenkoeken. We hebben snel afgerekend en zijn bij onze medereizigers op de camping gaan buurten. Eenmaal op de camping aangekomen zijn we eerst even bij de snackbar gestopt voor een kroketje.

Op de camping stond de BBQ al rood gloeiend en was het een gezellige boel, niet iedereen was er maar toch wel een hoop. Mart & Ineke schitterde van afwezigheid, die zitten thuis te wachten op hun 1ste kleinkind, we duimen met man en macht dat Jessica vannacht bevalt van een mooie zoon of dochter zodat Mart & Ineke met een gerust hart mee op reis kunnen. Dat zal voor ons tenslotte ook een stuk rustiger zijn, stel je voor 3 weken op vakantie met Ien die zit te stuiteren van de stress….

Lisa was al snel met vriendinnetje Emma aan het spelen, we zullen ons tijdens de reis wel ieder dag even op de camping moeten melden zodat ze even samen kunnen spelen. Ook Peter en Marja kwamen nog even op de camping buurten, zij zitten ook in een B&B hier in de buurt. Na een tijdje zijn we richting onze slaapplaats gegaan en hebben Lisa even onder de douche gezet zodat ze weer helemaal schoon naar bedje kon. Ze licht nu lekker te slapen en wij zitten in een boeren keuken aan een boeren tafel met Gronings kikkergekwaak op de achtergrond. Morgenochtend om 10uur verzamelen (een hoop deelnemers) we bij de grens overgang Nieuwerschans, dan rijden we door naar Bad Bremstedt (das in Duitsland;-)).