Home

Ja , jullie zien het goed, na het succes van de Nordkapp-express hebben we toch weer de stoute schoenen aangetrokken om aan een volgende reis te beginnen.

IJsland staat al een tijdje op ons lijstje en na de Noordkaapreis lijkt het ons fantastisch om dit land te doorkruisen met weer zo’n stoet luchtgekoelde oldtimers.
Het is een land wat zeer tot de verbeelding spreekt en waar je niet zo gauw heen zal gaan.

Deze reis wordt georganiseerd door leden van de LVWCN en deelname is uitsluitend voor leden van de LVWCN, die een zo origineel mogelijke luchtgekoelde Volkswagen hebben.

We vertrekken op 12 juni en zijn dan begin juli weer terug.

We kunnen dan op zondag vertrekken richting Hamburg, waar we een nacht verblijven , de volgende dag rijden we door naar Hirtshals in Denemarken , waar we dinsdag zullen inschepen om 2 dagen op zee te verblijven.

Donderdag komen we aan in het oosten van IJsland in Seyðisfjorður.

Van daar uit rijden we tegen de klok in over de ringweg van IJsland, ongeveer 1800 a 2000 kilometer in totaal.

Daarom hebben we ook gekozen voor een 22-daagse reis, omdat we niet teveel kilometers per dag willen rijden, zodat we de tijd hebben om op ons gemak van al dat moois te kunnen genieten.

We komen daarbij langs prachtig gekleurde lavavelden, spuitende geisers , talloze watervallen, blauwe gletsjers en ijsmeren, de adembenemende mooie kleuren van het gebied met solfataren en hete bronnen , de blauw-grijze kleur van de borrelende modderpoelen , kraters en (uitbarstende)vulkanen, lagunes en hete bronnen om in te baden, zwarte stranden en spoelzandvlaktes en prachtige fjorden.

Het is een land van legendes, waar je nog elfenhuisjes tegenkomt en waar je trollenbrood kunt vinden.

Waar je papegaaiduikers en IJslandse paarden te zien krijgt en walvissen kunt spotten .

Waar we de midzomernacht meemaken en het dus 24 uur per dag licht is.

En misschien zal er een ontmoeting zijn met een IJslandse oldtimerclub.

Wij hebben weer gekozen voor een hotelreis.

We gaan er vanuit dat de campings redelijk dicht bij de hotels liggen, zodat we contact met elkaar kunnen blijven houden tijdens de reis.

Op deze weblog gaan wij weer proberen al onze ervaringen en indrukken en die van de medereizigers bij te houden om zo ook de thuisblijvers op de hoogte te houden van deze prachtige reis.

Wij hopen dat jullie weer veel plezier beleven aan het lezen van onze weblog.

Groeten,

Jeff, Deborah en Lisa